Nina Kramer

Story Design: verhalen ontwerpen voor geschreven woord, films of games • verhaal coaching

Nina Kramer is sectieleider Immersive Storytelling voor de opleiding Communicatie en Multimedia Design van Avans Hogeschool. Zij is daar medeontwikkelaar van de StoryLabs, die onderzoek doen naar nieuwe manieren van verhalen vertellen. Zij geeft gastworkshops aan de Cambridge School of Arts, o.a. voor de afdelingen animatie en game design. Daarnaast bracht ze in eigen beheer haar roman ‘Purplewood Hill’ uit en heeft zij een blog met korte verhalen. Momenteel werkt zij, naast haar baan als docent, als ontwerper en kunstenaar aan verhalende installaties, waarvan de meest recente is tentoongesteld in de Ruskin Gallery in Cambridge.

Deelnemers aan een story-cursus hebben recht op 50% korting op het samenspel bij de CKE-Muziekschool.

IN HET SCHOOLJAAR 2018-2019 worden geen reguliere lessen aangeboden. Wel kunnen op aanvraag, bij voldoende deelnemers, op maat lessen aangeboden worden. Hiervan zijn de prijzen op aanvraag.

Lessen Story Design
Er zijn veel manieren om tot een verhaal te komen. De een heeft een persoon in zijn hoofd, gaat zitten en begint te schrijven en ziet wel waar hij/zij uitkomt. De ander construeert eerst een volledige verhaallijn en een derde, zoals bijvoorbeeld professor Tolkien, ontwerpt een hele wereld.

In de cursus Story Design ligt de focus niet zozeer op schrijven als wel het bedenken/ontwerpen van verhalen. Je bent vrij om je eigen medium te kiezen, een verhaal te ontwerpen voor boek, strip, film, game, toneelstuk. Ieder medium heeft zijn eigen mogelijkheden en grenzen.

In de eerste lessen gaan we werken aan de body van het verhaal met de focus op verhaalwerelden, personages en plot. De lessen starten met een deel theorie omtrent story design, van waaruit we verder praktisch gaan werken. In de laatste lessen gaan we aan de slag met structurering en werken we toe naar een korte presentatie van een verhaalconcept. De Story Design-lessen kunnen ook in gecomprimeerde vorm als dagworkshop gegeven worden.

Story coaching / groepsbijeenkomsten
Heb je al een idee voor je verhaal, maar weet je niet precies hoe je er mee verder moet? Of wil je gewoon een inspirerende stok achter de deur om bezig te blijven? Dan zijn de Story Coaching-bijeenkomsten dé plek voor jou. We werken in een kleine groep, ieder aan zijn/haar eigen verhaal, maar met de frisse input vanuit de docent en groepsleden. We komen een aantal keer per jaar bij elkaar, met voldoende ruimte ertussen om zelf verder te kunnen werken.

Story coaching / individueel
Wil je graag persoonlijke feedback op je verhaalidee, schrijfwerk, concepting, los van lessen of groepsverband? Maak een afspraak voor een story coachingsessie. Op basis van jouw vragen kijken we samen hoe je je verhaal beter, scherper, interessanter of spannender kan maken.

Het tarief voor deze coaching is € 50,00 per uur inclusief BTW, voor particulieren. VOor bedrijven is de prijs op aanvraag.

Short stories
Een workshop van een dagdeel waarin je in korte tijd toewerkt naar een kort verhaal. Vorm, inhoud, aantal deelnemers in overleg.

Contact
Meer informatie en aanmelden via e-mail: nina.kramer@upcmail.nl
Wil je graag telefonisch contact? Stuur even een mailtje met je telefoonnummer, dan bel ik je terug.

Links
Website Nina Kramer
Boeken Nina Kramer

Deel dit met je vrienden via: