Caroline Peeters

bewaren en herinneren

Samen gemaakt
Ik organiseer diverse workshops op afspraak, waarbij bewaren, herinneren en verbinden terugkerende thema’s zijn. Samen aan het werk zorgt voor saamhorigheid en contact. Sámen aan één ding werken verbindt. Hiervoor bedenk ik workshop bij bijvoorbeeld afscheid van collega’s, trouwen en jubilea, waarin met een groep een uniek werkstuk in keramiek kan worden vervaardigd.

Uitgangspunt voor het kunstwerk is telkens de totstandkoming van een artistiek en esthetisch verantwoord kunstobject, waarbij de inbreng van de deelnmers een onmisbaar en essentieel onderdeel van het geheel vormt, in esthetische, functionele en/of symbolische zin.

Prijs, ontwerp en onderwerp is afgestemd op de grootte van de groep en de wensen. Gebaseerd op een uurtarief van € 35 per uur excl. btw, reiskosten ( € 0,19/km), materiaal en stookkosten.

Eén op één
Desgewenst geef ik persoonlijke begeleiding bij het uitdiepen van een bepaalde techniek en/of het onderzoeken en maken van een specifiek ontwerp. Uurtarief € 35 excl. btw, materialen, stookkosten en reiskosten.

→ CV Caroline Peeters

Contact
info@carolinepeeters.nl
→ carolinepeeters.nl


Tekst bij foto onder:

‘Kneepjes van het leven'
Ter gelegenheid van de open dag van Vitalis Revalidatie Eindhoven (locatie Brunswijck), ben ik gevraagd om samen met bewoners, begeleiders, vrijwilligers en bezoekers een kunstwerk te maken. Uitgangspunt voor het kunstwerk is d.m.v. (revalidatie)oefeningen voor de hand, ruimtelijke vormen in klei te laten ontstaan. De handen gaan aan het werk om de klei te (ver)vormen: er kan geoefend worden op de kracht in de hand (knijpen met één of twee handen) en daarnaast wordt door bewegingen als rollen en prikken de fijne motoriek van de hand getraind.

De ontstane vormen (op zichzelf al minikunstwerkjes) heb ik na het bakken en glazuren met mooi wit koord aan een grote keramische ring bevestigd, die aan de muur gehangen kan worden. Samen vormen al die kneepjes een krachtig kunstwerk. De kneepjes hebben een mooie plek gekregen aan een muur in de centrale hal van Vitalis Brunswijck.

Caroline Peeters
Deel dit met je vrienden via: