zaterdag 22 juli 2017

Beeldende workshops in de Cathrien

beeldhouwen en collage maken in de stadskerk (met torenbeklimming!)

In het kader van het 150-jarig bestaan van stadskerk Sint Catharina kun je op zaterdag 22 juli meedoen aan twee unieke workshops van CKE.

Eerst beklim je de toren van de kerk. Daarna ga je vol inspiratie aan de slag! Bij mooi weer buiten voor de kerk en anders in de kerk. De workshops die je kan volgen zijn:

Beeldhouwen
In deze workshop ga je zelf een waterspuwer of fantasiedier in mergel maken, zoals je die ook ziet op de torens van de kerk. Deze bijna angstaanjagende wezens laten het water van het dak weglopen, vandaar de naam waterspuwer. Eerst maak je een schets die je uitvergroot tekent op een mergelblok. En dan: kappen maar! Je maakt eerst een grove vorm met hamer en beitel. Daarna verfijn je jouw sculptuur door te raspen en schuren. Stap voor stap kom je dichter bij jouw eigen beeld in mergel. Deze steensoort is de enige die in Nederland gewonnen wordt en waar vele monumenten, onder andere in kerken, van gebouwd zijn. De workshop wordt begeleid door Antoinet Verhagen.

Deze workshop wordt gegeven om:

  • 10.00 uur (uitverkocht)
  • 13.00 uur (uitverkocht)

GEANNULEERD/CANCELED Collage maken
Vanuit de toren krijg je een idee van de stad zoals die aan je voeten ligt. Eerst gaan we even terug naar het verleden. Hoe is deze stad gegroeid, wat is er allemaal veranderd? Eindhoven heeft natuurlijk een eigen verhaal: onder invloed van vooral Philips groeide de stad uit zijn voegen. Er werd niet gedacht om dat wat er was te bewaren, maar vooral dat we vooruit moesten! Vervolgens gaan we in de kerk met heel diverse materialen met behulp van de collagetechniek een eigen plattegrond maken. Daaroverheen kan getekend of geschilderd worden. Misschien hoort er ook een legenda bij: dan kan een ander jouw plattegrond ook lezen! De workshop wordt begeleid door Marian Bakens.

Update 18/07: Deze workshop is helaas geannuleerd vanwege onvoldoende inschrijvingen.

Informatie

  • De workshops duren ca. 2 uur.
  • Deelname kost € 11 p.p. inclusief materiaal en servicekosten. Bestel je ticket (via de link) onderaan deze pagina.
  • Maximaal 12 deelnemers per workshop.

Locatie
Stadskerk Sint Catharina, Kerkstraat 1 in Eindhoven.

Bekijk de foto's (door Laurens Mulkens)

2017 - Beeldhouwen bij de Catharinakerk

Deel dit met je vrienden via: