zondag 9 juli 2017

Familieconcert Symfonie Orkest Eindhoven

met medewerking van Talentstroom Dans en Strijkorkest040

Zondag 9 juli is het jaarlijkse familieconcert van Symfonie Orkest Eindhoven in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven. CKE doet mee aan het programma met dansers van de Talentstroom, het jeugdige Strijkorkest040 en de Instrumentengalerij na afloop.

Twee dappere Assepoesters
Een prachtig stadje in een schitterend koninkrijk. Althans dat zou het zijn, als het niet werd geterroriseerd door een monster. Sinds jaar en dag zorgt dat voor bibberen en beven voor wie zich buiten de muren waagt. Totdat twee dappere dames - nee geen wonderschone prinsessen maar alledaagse heldinnen - het beu zijn en de mouwen opstropen. Want is angst niet je grootste vijand? En ware vriendschap overwint toch altijd?

Muziek en choreografie
Ook in de mooie en soms spannende muziek van Sergej Prokovjev (Lt. Kije Suite) en Modeste Moessorgski (delen uit de Schilderijententoonstelling) worden de scènes weerspiegeld: een prachtige kennismaking met klassieke muziek. De Talentstroom van de CKE-dansschool onder leiding van Nicole Mokveld laat een speciaal voor deze voorstelling gemaakte choreografie zien.

De acteurs
Diederick Ensink en Walter de Kok schreven het verhaal en spelen en zingen in deze voorstelling. Diederick studeerde Muziektheater en was eerder te zien in Pluk van de Petteflet, Een Avond met Dorus en in themashows bij Holland Casino en RTL Live Entertainment. Walter is aan het Conservatorium klassiek geschoold als violist, speelt in diverse orkesten en bands en had dit seizoen een veelzijdige rol in de musical Hair.

Het orkest
Het Symfonieorkest Eindhoven staat onder leiding van dirigent Quentin Clare. Meer over het orkest leest is de vinden op de website van Symfonie Orkest Eindhoven.

Strijkorkest040
CKE-viooldocent en concertmeester van het symfonieorkest Edith Blog treedt op met Strijkorkest040. Hierin zitten jonge strijkleerlingen van muziekschool Art4U in Veldhoven en van CKE.

Instrumentengalerij
Na afloop van de voorstelling mogen alle kinderen muziekinstrumenten uitproberen, met hulp van orkestleden en docenten van CKE.

Aanvang: 11.00 uur
Locatie: Auditorium TU/e
Toegang: gratis

Deel dit met je vrienden via: