maandag 12 juni 2017

Prokkel-Sprokkel

Vrolijke muziek- en dansvoorstelling in de Prokkelweek

Vanuit de cursus Muziekbeleving voor mensen met een verstandelijke beperking doen we dit jaar weer mee aan de Prokkelweek. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan meedoen en het kan overal plaatsvinden.

Sprokkel-Prokkel
Op maandag 12 juni is het zover: Prokkel-Sprokkel. Voor deze voorstelling hebben we leuke liedjes en dansjes bij elkaar 'gesprokkeld'. De voorstelling begint om 19.00 uur in de theaterzaal van CKE aan de Stratumsedijk 22 in Eindhoven. De toegang is gratis.

Nieuwe deelnemers welkom!
Muziekbeleving is een cursus voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, die al jaren door Karin Geelen wordt gegegeven. Vanwege de doorstroom van een aantal jongeren naar de groep voor volwassenen, is in de groep voor kinderen en jongeren plek voor nieuwe deelnemers. Karin vertelt over hoe de les voor kinderen en jongeren eruit ziet:

"Ik begin de les met een welkomstlied en eindig met een afsluitend lied, zodat begin en einde duidelijk zijn. Na de opening beginnen we met het zingen van een aantal liedjes en het aanleren van een nieuw lied. Daarna gaan we met een lied of instrumentaal stukje iets met instrumenten doen. We hebben veel Orff-instrumenten en een schuiftrombone. We doen allerlei ritmische en melodische muziekspelletjes met de instrumenten. Zo kan bijvoorbeeld een meisje dat niet kan praten wel tonen maken op de schuiftrombone en de kazoo. Trommels, klankstaven, xylofoon en sambaballen zijn instrumenten die bijna alle kinderen leuk vinden om te bespelen. Het laatste kwartier van de les staat in het teken van bewegen op muziek. Ik ga uit van ieders mogelijkheden en maak op de structuur van de muziek een dans die we instuderen."

Wil je meer weten over muziekbeleving? Neem dan via karin.geelen@ckemail.nl contact op.

Deel dit met je vrienden via: