donderdag 18 mei 2017

Music for lunch: quatre-mains jazz

pianoduo Reinoud Jongsma & Arno Aerts

Dit voorjaar kun je twee gratis lunchpauzeconcerten bijwonen. Vanwege de verbouwing niet in onze eigen concertzaal, maar in onze tijdelijke dependance Florijn. De concerten worden verzorgd door muziekdocenten van CKE.

Op donderdag 18 mei speelt pianoduo Reinoud Jongsma & Arno Aerts tijdens het lunchpauzeconcert. Het concept voor dit pianoduo ontstond tijdens een afspraak tussen beide pianisten om muzikale ideeën uit te wisselen. Het idee om met twee man achter één vleugel jazzstukken uit te voeren werd in de praktijk gebracht en leidde al tot enkele huiskamerconcerten. Voorbeelden van pianoduo’s die jazz speelden achter twee vleugels zijn Tommy Flanagan en Hank Jones en pianoduo Herbie Hancock en Chick Corea. Er was echter niet eerder een pianoduo dat quatre-mains jazz speelde.

Reinoud Jongsma studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Reinoud treedt regelmatig op als solopianist waarbij hij stukken uit het klassieke repertoire afwisselt met jazzimprovisaties. Daarnaast vormt hij een soul- en jazzduo met zangeres Tanja Even.

Arno Aerts studeerde jazzpiano aan het conservatorium van Tilburg en is docent bij CKE.

Tijdens het lunchpauzeconcert spelen Reinoud en Arno een aantal composities van Herbie Hancock en Benny Golson. Daarnaast zal Reinoud een klassieke compositie uitvoeren.

Locatie: Florijn, Bogert 1 Eindhoven (om de hoek bij CKE)
Aanvang: 12.30 uur (duur ca. 45 minuten)

Lunchbuffet
In Florijn serveert I am One tussen 12.00 en 13.30 uur een lunchbuffet. U kunt daar gebruik van maken voor € 6 (all-in) of € 3 (soep, salade of sandwich) per persoon.
 

Deel dit met je vrienden via: