maandag 3 april 2017

Stap op de rode loper

vmbo'ers te gast bij CKE en andere culturele instellingen in de stad

Op maandag 3 april organiseert Stichting Samenleving & Kunst Amsterdam in Eindhoven voor 1000 vmbo’ers en hun docenten Stap op de rode loper. Zij zijn de vips op een culturele dag waarin lezen en taal centraal staan.

Het project is ontwikkeld om de taalvaardigheid onder vmbo’ers te bevorderen. Er waren eerder edities in Amsterdam en Groningen en nu is Eindhoven aan de beurt.

Naast CKE gaat de rode loper ook uit bij het Van Abbemuseum, Philips Museum, de bibliotheek en Dynamo. Op deze dag ontmoeten de leerlingen rappers, dichters, schrijvers, verhalenvertellers en striptekenaars. Er zijn workshops, gesprekken, voorstellingen en presentaties.

CKE ontvangt op de locatie aan de Stratumsedijk ca. 175 leerlingen van School 23, Summa College (1e jaars mbo) en Vakcollege Helmond. Zij gaan 's ochtends in gesprek met schrijvers/vertellers Arie Gloudemans, Asis Aynan, Hans Sahar en Natasza Tardio. Na de lunchpauze is het tijd voor twee workshoprondes rondom taal en tekst die verzorgd worden door Angeline Maas (animatie), Steffie van Tillart (light graffiti) en Wil Wils (striptekenen).

www.stapopderodeloper.nl

Deel dit met je vrienden via: