vrijdag 19 mei 2017

Excursie Museum Insel Hombroich

Kunstliefhebber? Ga mee op pad met de CKE-academie!

De CKE-academie nodigt kunstliefhebbers uit om vrijdag 19 mei mee te gaan op excursie naar Museum Insel Hombroich in Holzheim bij Neuss, Duitsland. Een openluchtmuseum met als motto 'Kunst parallel aan de natuur'.

Het museum bestaat uit meerdere delen. Er is een parkachtige beeldentuin met her en der verspreide tentoonstellingsgebouwen waar moderne en hedendaagse kunst wordt tentoongesteld. Museum Insel Hombroich werd opgericht door makelaar en kunstverzamelaar Karl-Heinrich Müller uit Düsseldorf om zijn kunstverzameling  tentoon te kunnen stellen. De collectie bestaat uit werk van onder meer Arp, Calder, Cézanne, Chillida, Corinth, Fautrier, Klein, Matisse, Picabia, Rembrandt, Rietveld en Schwitters, maar omvat ook beelden van de Khmer en antieke kunst uit China.

In tegenstelling tot wat elders gebruikelijk is, worden werken uit verschillende stijlperiodes en culturen zonder verdere uitleg met elkaar geconfronteerd. Zo kan de bezoeker intuïtief kunst op zich in laten werken, zonder alsmaar afgeleid te worden door kunstenaarsnamen, titels en jaartallen.

Programma excursie

  • Op vrijdag 19 mei vertrekt de bus om 9.00 uur vanuit CKE aan de Stratumsedijk 22 in Eindhoven.
  • Tijdens het bezoek staat een geheel verzorgde lunch tot uw beschikking.
  • Om 17.00 uur vertrekt de bus weer naar Eindhoven, aankomst ca. 18.30 uur.

Deelname kost € 45 en dat is inclusief busreis, entree musea en lunch. Inschrijven kan via deze link: INSCHRIJVEN

Deel dit met je vrienden via: