zaterdag 13 mei 2017

EXPO: DeMooiste (zeefdrukken)

afscheidstentoonstelling voor Lex Straates - ode aan de zeefdrukkunst

‘DeMooiste’ geeft een overzicht van eigen werk en werk van zeefdrukcursisten van Lex Straates. Hiermee neemt Lex na 39 dienstjaren afscheid van CKE.

Lex verzorgt sinds 1978 beeldend onderwijs bij CKE. Eerst in de jeugdateliers, later in scholen en buurtcentra en als docent tekenen en schilderen. Maar het liefst werkt hij als docent zeefdrukken. Toen zijn rol veranderde naar leidinggevende en coördinator, nam hij afscheid van het lesgeven, behalve van zeefdrukken. Het ambacht, de techniek en de speciale groepsdynamiek bij zeefdrukken, maken voor hem het lesgeven en begeleiden zo mooi. De onuitputtelijke stroom van nieuwe beelden die iedere cursist vanaf de start met zeefdrukken maakt, blijft Lex nog altijd verrassen.

Ode aan de zeefdrukkunst
De tentoonstelling met werk van Lex en tientallen cursisten, vormt een ode aan de zeefdrukkunst. Meer dan honderd van ‘DeMooiste’ zeefdrukken zijn van zaterdag 13 mei tot en met zaterdag 3 juni 2017 te zien bij CKE aan de Stratumsedijk 22 in Eindhoven. Openingstijden: maandag t/m donderdag 10.00 – 22.00 uur, vrijdag 10.00 – 16.00 uur, zaterdag 10.00 – 16.00 uur.

De feestelijke opening is op zaterdag 13 mei om 14.00 uur.

Deelnemers
Naast Lex Straates zelf nemen deel aan de tentoonstelling: Anne Nijland, Anouk Schaedtler, Bas Teunis, Charlotte Kusters, Claire Lemaire, Claudia Heller, Clazien Immink, Elles Spackler, Emmie van Beers, Esther Tabor, Femke van de Sande, Hetty van Kempen, Ilse Uenk, Immy Beijer, Janneke de Rijk, Janneke Derwig, Laila van der Mark, Liesbeth van den Tijmensen, Lua Joosten, Mariët de Groot, Maud van Wylick, Mirjan Kanters, Nadiah el Sayed, Nancy Cappetijn, Pascale Creemers, Sandra Klomp, Sandra van der Sterren, Saskia van den Brand, Sibylla Grootveld, Ted Hezemans en Theo Duray.

Zeefdruk: Achtereind II, Lex Straates
Foto: Jan Visser

Deel dit met je vrienden via: