zaterdag 5 november 2016

EXPO: 10 jaar later

Schilderingen, zeefdrukken en gedichten van Hetty van Kempen rondom de dood van haar dochter


Tien jaar geleden overleed Lieke, de dochter van CKE-cursist Hetty van Kempen. Zij had een aangeboren ernstige ziekte. Haar dood kwam erg onverwacht, niet per se als gevolg van haar ziekte.

Hetty: "Nu, tien jaar later, wil ik laten zien welke impact dit op mijn leven heeft gehad. Dit doe ik in gedichten, ondersteund met kunstzinnige beelden. Als beeldend materiaal gebruik ik kindertekeningen en schoolwerkstukken van Lieke en schilderingen en zeefdrukken van mijzelf. Zo wil ik laten zien hoe kunst kan helpen om een rouwproces te doorstaan."

De werken van Hetty zijn van zaterdag 5 tot en met zaterdag 26 november te zien bij CKE aan de Stratumsedijk 22 in Eindhoven. Het gebouw is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 22.00 uur, op vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Boek
In een later stadium worden de werken van Hetty gebundeld in een boek, samengesteld met hulp van Jannie Verhage, een vriendin van Lieke. Als u de expositie bezoekt en belangstelling voor het boek heeft, kunt u uw naam en e-mailadres invullen op een intekenlijst.

Deel dit met je vrienden via: