vrijdag 18 november 2016

Excursie Museum Arnhem en Kröller-Müller Museum

Ga mee met de CKE-academie


De CKE-academie organiseert voor haar cursisten en andere kunstliefhebbers een excursie naar Arnhem en de Hoge Veluwe. Op vrijdag 18 november worden tijdens deze kunstexcursie twee locaties bezocht: Museum Arnhem en het Kröller-Müller Museum in Otterlo.

Museum Arnhem
Museum Arnhem is een museum voor moderne, hedendaagse en toegepaste kunst. In dit museum bezoeken we de tentoonstelling over Dick Ket. Met ruim 400 werken heeft Museum Arnhem de grootste collectie van Dick Ket in Nederland. De tentoonstelling zoomt in op zijn kunstenaarschap en in het bijzonder zijn unieke tekenkunst. Te zien zijn tekeningen, voorstudies en brieven van de jong gestorven kunstenaar uit de eigen collectie, aangevuld met belangrijke bruiklenen uit het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, Gemeentemuseum Den Haag, Centraal Museum, De Fundatie en Museum More.
Entree: € 7,50 / gratis met Museumkaart

Kröller-Müller Museum
Het Kröller-Müller Museum is ook een museum voor moderne kunst, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het museum en het aangrenzende beeldenpark (samen ca. 25 hectare) heeft een wereldberoemde collectie schilderijen en tekeningen van de kunstenaar Vincent van Gogh. Daarnaast is er een rijke collectie moderne en hedendaagse kunst waaronder ruim 400 werken internationale avant-garde uit de jaren '60 tot heden uit de voormalige collectie Visser, met werken van Anselm Kiefer, Richard Long en Ellsworth Kelly.
Entree: € 18,30 / € 8,25 met Museumkaart

Programma
09.00 uur - vertrek per touringcar vanaf CKE, Stratumsedijk 22 in Eindhoven
10.30 uur - bezoek aan Museum Arnhem
13.00 uur - lunchpauze
14.00 uur - bezoek aan Kröller-Müller Museum
17.00 uur - vertrek per touringcar naar Eindhoven (aankomst ca. 18.45 uur)

Kunstdocenten van de CKE-academie Miranda van der Zandt en Frank Malcorps zijn aanwezig om de excursie te begeleiden. In de bus op weg naar de musea zullen zij een inleidende uitleg geven en gedurende de dag zijn zij aanspreekbaar voor alle deelnemers. Ook zullen zij begeleiding geven aan mensen die graag met hun schetsboek aan de slag gaan.

Deelname aan de excursie kost € 27,50 exclusief entree musea en lunch.

→ Inschrijven


Foto's: Museum Arnhem/Benthem Crouwel Architecten, Wikimedia Commons en Kröller-Müller Museum

Deel dit met je vrienden via: