zondag 19 februari 2017

Café-C februari

singer-songwriters, (big)bands, koren & free bites

Elke derde zondag van de maand presenteert CKE samen met Centrum voor Pop en Jazz een gevarieerd muzikaal programma in de Oude Rechtbank.

We bieden bandjes, singer-songwriters, koren en bigbands uit Eindhoven en omgeving een podium waar zij zich kunnen presenteren aan publiek. Laat je als bezoeker verrassen door bijzondere optredens en geniet van een lekker drankje in een relaxte sfeer. Ideaal voor de zondagmiddag!

Programma

  • Brak Water
    Brak Water brengt Nederlandstalige luistermuziek. 'Vrolijke droevigheid' is de leidraad van bijna alle nummers. De teksten, geschreven en gezongen door beeldend kunstenaar Jos Wigman, zijn luchtig en dan weer melancholisch, zwaar en soms abstract of impressionistisch.Als een passe-partout sluit de muziek en het arrangement van Allard Krijger aan bij de tekst. Met Piet Ruissen (bas), René Ziedses des Plantes (saxofoon en klarinet) en Frans Hoendervangers (percussie). Brak Water is ontstaan uit muziektheatergroep De Nageboorte en bracht in eigen beheer 3 CD's uit.
  • Men in Black
    Men in Black (MIB) is een pop- en rockband uit Eindhoven die voornamelijk covers speelt uit de 70's en 80's. Wat MIB uniek maakt is de manier waarop zij, met respect voor de originelen, de muziek passend maakt en zo veel mogelijk laat aansluiten op de samenstelling en mogelijkheden van de band. Hartstocht, gevoel en ruimte voor elk instrument zijn belangrijke criteria bij de vorming van elk nummer. Een belangrijke rol hierbij speelt de zangeres, die vol energie en passie de muziek vertolkt op haar eigen unieke manier, zonder maar een moment te verslappen. Naast pop en rock worden genres als country en soul niet geschuwd. Repertoire voor een breed publiek dus.
  • Take 6
    Take 6 sluit Café-C af. Deze veelzijdige funk-soul-fusion-latin-jazz-band maakt er gegarandeerd een feestje van!

Free bites
De chef van de Oude Rechtbank zorgt elke editie voor bites in de vorm van een lekker gerechtje. Gratis voor alle bezoekers.

Café-C duurt van 15.00 tot 18.00 uur en vindt plaats in de Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven. Gratis entree.

Ook op het podium?
Heb je interesse om op te treden in Café-C? Neem dan contact op met Sandra van Gerwen via sandra.vangerwen@cke.nl of 040-2163263.

Overige edities in dit seizoen: 19/3, 16/4 (paaseditie), 21/5 en 18/6 (BBQ-editie, afsluiting seizoen).

Deel dit met je vrienden via: