zondag 20 november 2016

Café-C november

singer-songwriters, (big)bands, koren & free bites

Elke derde zondag van de maand presenteert CKE samen met Centrum voor Pop en Jazz (CPJ) een gevarieerd muzikaal programma in de Oude Rechtbank.

We bieden bandjes, singer-songwriters, koren en bigbands uit Eindhoven en omgeving een podium waar zij zich kunnen presenteren aan publiek. Laat je als bezoeker verrassen door bijzondere optredens en geniet van een lekker drankje in een relaxte sfeer. Ideaal voor de zondagmiddag!

Programma
Het programma begint om 15.00 uur met Mockin’ Minstrels. Zij maken folklore, ambachtelijk vervaardigd uit louter akoestische ingrediënten. Roel van Duijnhoven en Frans van der Horst zijn ermee grootgebracht en begonnen als respectievelijk pianist en drummer. Tegenwoordig zijn ze vooral in de weer met snaarinstrumenten. Van metal via rock ’n roll en blues tot folk en Americana - met de nodige omzwervingen dus, zoals het echte minstrelen betaamt. Ze spelen covers die je niet zo vaak hoort met een karakteristiek sausje, waarin harmonieuze samenzang en smaakvol gitaarwerk de boventoon voeren. Het repertoire is een bescheiden eerbetoon aan muzikale helden uit heden en verleden, zoals Simon and Garfunkel, Jake Bugg en The Beatles. Maar ook minder bekende juweeltjes van The Milk Carton Kids, Old Crow Medicine Show en Lost Brothers hebben een plaats in de speellijst.


Daarna is het tijd voor iets totaal anders: Animali Jazz. Deze Eindhovense groep jazzmuzikanten bestaat uit mensen die afkomstig zijn uit verschillende Europese landen met één gezamenlijke passie: het spelen van jazz en geïmproviseerde muziek. Wekelijks werken ze aan hun repertoire bij CPJ en spelen regelmatig op jazzpodia en recepties. Animali Jazz bestaat uit Roel van Es (saxofoon), Massimo Guadagnoli (trompet), Orion Mouraille (piano), Emmanuele Zambon (gitaar), Nicole Mazzocato (zang), Gerard Bruggink (drums) en Mathieu Moons (bas).

Café-C wordt afgesloten door Benth, een viermansformatie uit Helmond. Ze brengen een mix van zelfgeschreven pop-, indierock- en singer-songwritermuziek. Met een brede formatie en veel passie schotelen ze het publiek hun muzikale creaties voor. Een mooie slotact voor deze eerste editie van een nieuw seizoen Café-C.

Free bites
De chef van de Oude Rechtbank zorgt elke editie voor bites in de vorm van een lekker gerechtje. Gratis voor alle bezoekers.

Café-C duurt van 15.00 tot 18.00 uur en vindt plaats in de Oude Rechtbank, Stratumseind 32 in Eindhoven. Gratis entree.

Ook op het podium?
Heb je interesse om op te treden in Café-C? Neem dan contact op met Sandra van Gerwen via sandra.vangerwen@cke.nl of 040-2163263.

Overige edities in seizoen 2016-2017: 18/12 (kersteditie), 15/1, 19/2, 19/3, 16/4 (paaseditie), 21/5 en 18/6 (BBQ-editie, afsluiting seizoen).

Deel dit met je vrienden via: