woensdag 2 december 2015

EXPO: Nieuwe Oogst

Jonge kunstenaars van Atelier Severinus

Atelier Severinus is een atelier voor kunstenaars met een beperking en onderdeel van zorgorganisatie Severinus in Veldhoven. De tentoonstelling 'Nieuwe Oogst' toont het werk van vijf jonge kunstenaars van het atelier. Daarnaast zijn resultaten te zien van Kunstencentrum, een community artproject waarin intensief werd samengewerkt met CKE.

Atelier Severinus
Als je Atelier Severinus binnenkomt, zie je welke bijzondere vormen een zorgorganisatie kan aannemen. Want je ziet vooral een werkplaats annex galerie en een groep kunstenaars die met grote toewijding werkt. Atelier Severinus ligt in het centrum van Veldhoven, tussen de winkels. Op die manier zorgt Severinus ervoor dat kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten en dat de kunst van het atelier wordt gezien en gehuurd of gekocht.

De exposanten van 'Nieuwe Oogst' zijn Anne Hamerling, Brandon Jägers, Daniëlle Mientjes, Kevin van Wijnsberge en Raimond Wouters. Deze groep nieuwe, jonge kunstenaars werkt sinds kort in Atelier Severinus. Hun inspriratiebronnen zijn divers. Kevin en Raimond hebben de kamer van Vincent van Gogh op hun eigen manier veranderd. Anne en Kevin dromen over reizen en leggen deze vast in tekeningen. Brandon brengt manga in aquarelstijl, Daniëlle heeft zich verdiept in het leven van Vincent van Gogh door het lezen van boeken en het bekijken van de TV-serie. Raimond is in de ban van de chipmunk en Kevin is in zijn tekeningen geïnspireerd door zijn lievelingsvogel de toekan. In het atelier zoeken ze samen met professionele begeleiders naar manieren om hun inspiratie om te zetten in sprekende kunstwerken.

Project Kunstencentrum
Het project Kunstencentrum omvatte cursus van 40 bijeenkomsten, waar deelnemers met een beperking kennismaakten met verschillende kunstdisciplines. Er werd gewerkt met twee vaste en diverse gastdocenten. Er werd samengewerkt met theatersportgroep Dulcinea en er zijn workshops gevolgd bij CKE, zoals etsen en fotografie.

Looptijd expositie: woensdag 2 december 2015 t/m zaterdag 16 januari 2016
Locatie: CKE, Pastoor Petersstraat 180 Eindhoven
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00-21.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur
CKE is gesloten op zaterdag 5 december 2015 en van 20 december 2015 t/m 3 januari 2016

beelden: Daniëlle Mientjes, 'De enge clown' / Kevin van Wijnsberge, 'Dushi Curaçao'

Deel dit met je vrienden via: