zaterdag 16 juli 2016

Eindhovense Theaterdag

inspirerende dag voor toneelspelers en theatermakers

Toneelspelers en theatermakers uit Eindhoven en omgeving, dit wil je niet missen!

Podium A organiseert in samenwerking met KABRA, Pand P en CKE op zaterdag 16 juli de Eindhovense Theaterdag. Kom naar Pand P en beleef een hele dag theater.

Programma
Het programma bestaat uit masterclasses van (musical)actrice Cindy Bell, vlogger en acteur Steye van Dam en cabaretier Leon van der Zanden, een workshop Flikken Eindhoven met regisseuse Vivian Liebregts, scènes uit recente theaterproducties, eten en feest.

13.00 uur: Inloop/ontvangst
13.15 uur: Wagenspel door Ariënstoneel (buiten)
13.30 uur: Opening door dagvoorzitter Steye van Dam

13.45 - 17.15 uur: Masterclasses en workshop. Ter plekke kies je voor deelname aan de 3 masterclasses óf voor de workshop Flikken Eindhoven die de hele middag in beslag neemt.

Masterclasses (3 rondes, roulerend):

 • Stemgebruik - Cindy Bell
  Cindy Bell studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Musicaltheater. Ze vertolkte de rol van Liesbeth List in de musical Ramses en speelde daarnaast in verschillende andere grote producties. In deze masterclass vertelt Cindy het een en ander over het gebruik van je stem en hoe je een lied kan benaderen en interpreteren. Zowel voor beginners als gevorderden geeft deze masterclass informatie die direct bruikbaar is. Het maakt dus niet uit of je net begint of al meer ervaring hebt. Door een heldere uitleg en het gebruik van voorbeelden geeft Cindy een kijkje in de keuken van de zanger.


   
 • VLOG je ROT - Steye Van Dam
  Steye van Dam is onder andere acteur, voice-over, presentator en dagvoorzitter en bekend van het tv-programma Zondag met Lubach. Daarnaast is hij een enthousiast vlogger (video weblogger) met een eigen kanaal. Hij verzorgt een masterclass over vloggen als promotiemiddel: hoe laat je jezelf zien met dit nieuwe communicatiemiddel? Samen met Steye ga je op onderzoek uit en vergroot je de zichtbaarheid naar je publiek. Zo ga jij de aandacht van de kijker zeker vasthouden! Hieronder één van Steyes vlogs ter inspiratie.


   
 • De kracht van kwetsbaarheid op het toneel - Leon van der Zanden
  Leon van der Zanden is (onder andere) cabaretier, stand-up comedian, columnist, presentator en artistiek leider van de Comedy Academy in Eindhoven. Eigenlijk behoeft dit multitalent geen introductie. In deze masterclass zal Leon iedereen in contact brengen met zijn of haar eigen kwetsbaarheid op het podium. We zijn niet gewend om daar naartoe te gaan en doen vaak juist het tegenovergestelde. Terwijl daar het contact met je publiek begint. En met je zelfvertrouwen. Dit geldt voor elke vorm van theater.


Workshop Flikken Eindhoven
In Flikken Eindhoven maken we samen met een groep spelers een voorstelling in drie uur tijd. Dit doen we in de Kameleonzaal van het Parktheater. Onder leiding van regisseuse Vivian Liebregts, afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, maken we een spannende voorstelling vol dreiging en duistere figuren, die zich afspeelt in de straten van Eindhoven. Een workshop voor wie wel van een uitdaging houdt, nieuwe spelers wil ontmoeten en zijn of haar spelerskwaliteiten aan Eindhoven wil laten zien.

17.30 uur: Presentatie van workshop Flikken Eindhoven.
17.45 uur: Geniet van heerlijk eten en kom in contact met collega-spelers of -regisseurs.
19.30 uur: Maak kennis met collega-gezelschappen. We gaan kijken naar scènes uit recente theaterproducties gemaakt in en om Eindhoven.
20.30 uur: We sluiten af met een gezellig feest. DJ IVY draait heerlijke dansmuziek.

Locatie: Pand P, Leenderweg 65 Eindhoven
Aanvang: 13.00 uur (einde ca. 00.00 uur)
Deelname: € 15 (incl. eten en servicekosten, excl. drankjes) - bestel hieronder je ticket(s):
 

Deel dit met je vrienden via: