dinsdag 17 mei 2016

Macbeth

jongerentheatervoorstelling

Tien jongeren spelen de voorstelling Macbeth. Een verhaal over hebzucht en het verlangen naar macht.

Wanneer voorspellingen uit blijken te komen en vervolgens het noodlot een handje geholpen wordt, krijgt één van de twee beste vrienden een kroon op z’n hoofd geplaatst. Macbeth en Banquo waren vrienden voor het leven. Maar wat blijft er over van vriendschap, wanneer één van de twee - aangemoedigd door zijn vrouw - het spelletje niet eerlijk speelt?

U weet wie ik ben, doe of u thuis bent, neem een glas drinken en wees onze gast. Wees hartelijk welkom! Wijzelf, Lady en ik, zullen alles doen om u van dienst te kunnen zijn. Ook wij zullen ons zo dadelijk op de dansvloer bewegen.

Of, lief. Je moest eens weten! Dit feest is een bekroning op óns harde werk. Ook namens mij, allemaal van harte welkom. Laten we proosten! Cheers!

Cheers!

Cheers!

Bij hem zijn z’n stoutste dromen uitgekomen! Hij is nu koning, groothertog en eerste generaal van het leger. En nu vraagt Banquo hier zich af, of dit spel wel helemaal volgens de regels is gespeeld.


Over deze voorstelling
Macbeth is de afstudeervoorstelling van Lars van Asten. Hij studeert af als theaterdocent aan de ArtEZ Academie voor Theater in Zwolle en is verantwoordelijk voor de regie en productie van dit educatieve jongerenproject. Naar aanleiding van de eigentijdse uitvoering van Macbeth waarmee Het Zuidelijk Toneel (HZT) momenteel op de planken staat, staken HZT en CKE de handen ineen voor een jongerenuitvoering van Macbeth in Eindhoven.

Spel: Sep Wittenbols, Claire Porro, Wout van Veenendaal, Noortje van Veenendaal, Mira Mennings, Lindsey Heijmans, Alida Gerritsen, Elisabeth Tops, Lois Hilt en Mare Boonstra        

Regie en bewerking: Lars van Asten
Tekst: William Shakespeare
Vertaling: Jack Nieborg
Begeleiding: Paul Op den Camp (ArtEZ), Karin van Dijk (CKE) en Jantine Hoekstra (HZT)

Speeldata: dinsdag 17 mei en woensdag 18 mei om 20.30 uur

Locatie: CKE, Stratumsedijk 22 Eindhoven

Entree: € 2,50 (incl. € 1 servicekosten). Bestel en betaal je tickets direct online met iDeal. Eventueel kun je tijdens kantooruren ook voor tickets terecht aan onze balie (betaling pin of contant).
 Op dinsdag 24 mei 2016 wordt deze voorstelling om 20.30 uur ook gespeeld bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten aan de Rhijnvis Feithlaan 51 in Zwolle. Meer info op festivalnachtwerk.nl.

Deel dit met je vrienden via: