zaterdag 2 april 2016

EXPO: kinderkunst CKE te zien in Helmond

tijdens expositie 'Eten en drinken in beeld'

De expositie 'Eten en drinken in beeld' die van 2 april t/m 7 mei 2016 te zien is in het Edah Museum in Helmond, toont 18 werken van kinderen uit de jeugdateliers van CKE. De totale expositie omvat circa 100 schilderijen in diverse stijlen van amateurschilders uit de regio.

Heerlijke portretten
De 18 exposerende kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar hebben elke week les in een van de jeugdateliers van CKE. Docent en beeldend kunstenaar Shelly Lapré laat de kinderen kennismaken en werken met verschillende materialen en technieken. De opdracht voor de tentoongestelde werken luidde: ‘Een heerlijk portret’.
 
De inspiratie kwam van Giuseppe Arcimboldo, een kunstschilder uit de Italiaanse renaissance die vooral bekend werd met portretten die samengesteld waren uit allerlei voorwerpen zoals groenten, fruit, bloemen, boeken en vissen. Met plaatjes van eten en drinken uit reclamefolders, wascokrijt, ecoline en de technieken collage, tekenen en schilderen, maakten de kinderen deze bijzonder kleurrijke werken.

De exposanten zijn: Jagoda Palimaka, Zoë Baneke, Zoë Case, Floor van Duursen, Olav van de Rijt, Eline van de Rijt, Jasmijn van de Rijt, Julia Swinkels, Pip Swinkels, Aditi Narayan, Sehn Ridderstaat, Aniruddh Singh, Rodolphe Roy, Lisa du Croo de Jongh, Syon Pandey, Stella Lukita, Denise Luintenschlager en Asma Fatima Shakir.

Over het museum
In het Edah Museum staan levensmiddelen en de historische ontwikkeling van kruidenier tot supermarkt centraal. Het museum bevindt zich aan Oostende 167 in Helmond en is op vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend en daarnaast elke eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 4 per persoon, kinderen t/m 12 jaar mogen voor € 1 binnen.

foto's: Shelly Lapré / Wikimedia Commons (Giuseppe Arcimboldo - Portret van keizer Rudolf II, ca. 1590)

Deel dit met je vrienden via: