zondag 17 april 2016

Café-C in het Tuchthuis #04

een muzikale zondagmiddag in een ongedwongen sfeer

Als bezoeker van Café-C geniet je in een relaxte sfeer onder het genot van een drankje van een heerlijke, verrassende en muzikale zondagmiddag.

In deze april-editie o.a. op het programma:

The Soundbytes
Dit 16-koppig popkoor met een modern repertoire trapt Café-C af.

Kamerkoor NotaBene
NotaBene trekt de stoute schoenen aan met dit optreden op een - voor een kamerkoor - toch wel bijzondere plek. NotaBene bestaat uit 20 enthousiaste zangers en zangeressen onder leiding van Fred Vonk. Bij NotaBene staat het  plezier in zingen voorop, op een goede manier gecombineerd met ambitie, prestatie en sfeer. Het uitgebreide repertoire bestaat vooral uit klassieke muziek van componisten uit diverse stijlperiodes: van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw. NotaBene zingt a capella.

De Toenagers
De Toenagers is een 50+ orkest van de CKE-muziekschool dat al meer dan 25 bestaat. De samenstelling van instrumenten is al net zo divers als het repertoire.

Small Mountain Sofa
Het contrast kan haast niet groter als we daarna overgaan naar Small Mountain Sofa. Een band met een eigenzinnig eigen repertoire van Europese indiepop, waarin naast het traditionele instrumentarium ook banjo, vibraphone en accordeon voor een verrassende sound zorgen.OutRAGE
Na Small Mountain Sofa is het de beurt aan OutRAGE. Deze rock-coverband ontstond vanuit een Rage Against The Machine tributeband. In 2014 kwamen enkele muzikale vrienden voor dit 4 maanden durende project bij elkaar. Het werd een vliegende start voor Bart (bass/vocals), Geert-Jan (lead guitar/lead vocals) en Marco (drums/vocals).
Omdat veel steviger dan RATM niet meer mogelijk was, werd het repertoire uitgebreid naar de andere kant. Denk aan Triggerfinger, Muse, QOTSA, maar ook aan Radiohead en Red Hot Chili Peppers. Bestaande nummers met een eigen twist. OutRAGE staat voor een mix van stevige rock, rock ballads, funk en reggae. Deze mix is als gemengde drop: hard, zacht, zoet en zout.

CPJ sessieband
Na drie edities kunnen we inmiddels wel spreken van een traditie, want we sluiten Café-C weer af met de vette sessieband van Centrum voor Pop en Jazz.

Over Café-C
Café-C is een samenwerking tussen Centrum voor Pop en Jazz (CPJ) en CKE. De C staat voor CPJ, CKE en Cultuur. Samen brengen wij sinds januari elke maand een gevarieerd cultureel, muzikaal programma op het podium in het Tuchthuis aan het Stratumseind.

Locatie: Tuchthuis, Stratumseind 28 Eindhoven
Aanvang: 14.00 uur (gratis entree)

De volgende editie van Café-C is op zondag 22 mei 2016.

Deel dit met je vrienden via: