vrijdag 27 mei 2016

Excursie Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen

ga met de CKE-academie mee naar Düsseldorf

De CKE-academie organiseert voor kunstliefhebbers een excursie naar Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen in Düsseldorf. Tijdens deze kunstexcursie worden twee locaties bezocht: gebouw K20 aan de Grabbeplatz en gebouw K21 in het Ständehaus.

Collectie
In de 50 jaar van haar bestaan heeft de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen zich internationaal geprofileerd als museum voor kunst van de 20ste eeuw. De basis voor de collectie werd gelegd met de aankoop van werken van Paul Klee in 1961. In de loop der jaren is de collectie uitgebreid met actuele kunst.

Door de bijzondere kwaliteit van de collectie, met werken van onder meer Pablo Picasso, Henri Matisse en Piet Mondriaan en circa 100 tekeningen en schilderijen van Paul Klee, kan de bezoeker op unieke wijze kennis maken met de klassieke moderne kunst. De naoorlogse Amerikaanse kunst, inclusief popart, wordt vertegenwoordigd door werken van onder meer Jackson Pollock, Frank Stella, Robert Rauschenberg, Jasper Johns en Andy Warhol. Verder bevat de collectie van het museum werken van kunstenaars zoals Joseph Beuys, Gerhard Richter, Tony Cragg, Christo, Wolf Vostell, Sarah Morris, Katharina Fritsch en Imi Knoebel.

Het gebouw aan de Grabbeplatz (K20) met zijn karakteristieke voorgevel uit zwart graniet werd in 1989 geopend. In het voorjaar van 2002 werd als tweede locatie (K21) het Ständehaus aan de Kaiserteich geopend, vroeger de parlementszetel van de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Hier zijn met name zalen met werkgroepen en installaties van afzonderlijke kunstenaars te zien.

Programma
09.00 uur: vertrek naar Düsseldorf per touringcar vanuit CKE aan de Stratumsedijk 22 in Eindhoven
11.00 uur: bezoek aan gebouw K21
13.00 uur: lunchpauze
14.00 uur: bezoek aan gebouw K20
17.00 uur: vertrek naar Eindhoven

Deelname kost € 45 per persoon inclusief busreis en toegang tot het museum. Lunch is voor eigen rekening. Wil je graag mee, schrijf je dan in via onderstaande link.

→ inschrijven


(bron: Wikipedia - foto's: Wikimedia Commons)

Deel dit met je vrienden via: