dinsdag 3 november 2015

EXPO: Salon Foto Nationaal

Het beste werk van Nederlandse vrijetijdsfotografen

Het beste fotowerk van Nederlandse vrijetijdsfotografen is van 3 t/m 28 november te zien bij CKE aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven.

Geen wedstrijd
Foto Nationaal, het paradepaardje van de Fotobond, is geen wedstrijd. Het is een expositie met een zo breed mogelijke afspiegeling van ontwikkelingen binnen de vrijetijdsfotografie. Het is een fotosalon met het beste fotowerk van Nederlandse vrijetijdsfotografen.

De Fotobond heeft ongeveer 7.500 leden. De beste fotografen zijn uitgenodigd om aan deze expositie deel te nemen. Er werd door 191 fotografen een serie van vijf samenhangende foto’s ingezonden. Deze zijn door een jury van professionals beoordeeld. Uiteindelijk is het werk van 13 fotografen geselecteerd voor de fotosalon.

Deelnemers
Salon Foto Nationaal 2015 is samengesteld uit series van Theo Albers, Theo Bijker, Bert van den Broek, Henk Griffioen, Jaap Hijma, Wim Koerts, Michel Lichtenberg, Willem Melching, John Moest, Harry Sikkenk, Raoul Vernède, Hans van Weelden en Janny Wierenga.

De jury bestond uit Rob Morees, Paul Fleming, Karin Krijgsman en voorzitter Els Tijssen. Het viel de jury op dat de series dit keer meer samenhang vertoonden. Een prettige vooruitgang ten opzichte van de voorgaande editie waarin portfolio’s vaak bestonden uit verzamelingen van op zichzelf staande foto’s.

Salon Foto Nationaal is gratis te bezoeken en zeer de moeite waard voor iedere liefhebber van fotografie. De expositie doet naast Eindhoven ook Amersfoort, Sittard en Bredevoort aan. Meer informatie is te vinden op de website van de Fotobond.

Locatie: CKE, Pastoor Petersstraat 180 Eindhoven
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

foto's: Henk Griffioen en Hans van Weelden

Deel dit met je vrienden via: