vrijdag 11 maart 2016

Jongeren CKE-theaterschool in mini-Macbeth

sneak preview als voorprogramma bij Het Zuidelijk Toneel

Harde muziek dendert door de speakers. Tien jongeren spelen Macbeth. Een verhaal over hebzucht, verlangen en macht. Na een legendarische veldslag wordt voor Macbeth en Banquo een overwinningsfeest georganiseerd. Gedanst wordt er, drank vloeit er. Glazen klinken, evenals mooie voorspellingen. Stoute dromen komen uit. Dat kan ook haast niet anders als je het lot een handje helpt. En dit alles in ’n vogelvlucht.

Rondom de voorstelling Macbeth van Het Zuidelijk Toneel zijn verschillende groepen amateurspelers, waaronder een jongerengroep van CKE, aan de slag gegaan met thema’s uit de voorstelling. Onder leiding van regisseurs in opleiding maken zij zelf een voorstelling. De bewerkte, moderne versie van Macbeth waar deze tien jongeren tussen de 13 en 17 jaar momenteel aan werken, is later dit voorjaar te bewonderen.

Op vrijdag 11 maart om 19.00 uur kunnen bezoekers van Het Zuidelijk Toneel in het Parktheater al een tussenpresentatie van het werk in uitvoering zien. Toegang is gratis, geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via communicatie@parktheater.nl o.v.v. contactgegevens en aantal plaatsen. De presentatie duurt 20 minuten.

Regie: Lars van Asten (vierdejaars student ArtEZ). Spel: Claire Porro, Wout van Veenendaal, Lois Hilt, Elisabeth Tops, Sep Wittenbols, Noortje van Veenendaal, Mira Mennings, Lindsey Heijmans, Mare Boonstra, Alida Gerritsen.

Het Zuidelijk Toneel wil met haar educatieve projecten theater dichter bij de mensen brengen, hen betrekken bij het verhaal dat het gezelschap wil vertellen. Uitgangspunt daarbij is het idee dat theater een mogelijkheid biedt om met andere ogen naar de wereld te kijken, voor ouderen en voor jongeren.

Deel dit met je vrienden via: