zaterdag 12 maart 2016

Regionale Blokfluitdag

in samenwerking met Kunstkwartier

Op zaterdag 12 maart 2016 organiseren CKE en Kunstkwartier samen de jaarlijkse Regionale Blokfluitdag. De dag staat dit keer in het teken van de Engelse consort music die werd gespeeld in de tijd van koningin Elizabeth I. Een aantal componisten uit die tijd had veel invloed op de muziek in Noord Europa. Ze werkten op belangrijke posten ver buiten Engeland.

John Dowland  was van 1598 tot 1607 als luitist in dienst van de koning van Denemarken. Peter Phillips en Richard Dering behoorden beiden tot de Engelse katholieken die naar het vasteland van Europa waren verhuisd. William Brade werd de 'engelländischer Geiger' genoemd en werkte onder andere aan de hoven van Denemarken en Brandenburg. John Bull kwam in 1613 naar Brussel en was van 1617 tot zijn dood in 1628 organist van de kathedraal in Antwerpen. Hij had veel invloed op Jan Pietersz. Sweelinck (1562-1626).

Uit deze periode is veel mooie muziek bewaard gebleven. Tijdens de blokfluitdag spelen we vijfstemmige muziek en een dubbelkorig stuk.

Dagindeling
09.45 - 10.00 uur: opening
10.00 - 15.15 uur: werken in groepen (met tussendoor pauzes)
15.15 - 16.00 uur: voorspelen aan elkaar

Extra
Blokfluitbouwer en -raparateur Ronald Wick is vanaf 8.30 uur aanwezig om naar problemen met uw fluit(en) te kijken, te overleggen wat er gedaan kan worden en wat daarvan eventueel de kosten zijn. Indien mogelijk voert hij de reparatie in de loop van de dag uit, zodat u uw fluit aan het eind weer mee kunt nemen.

Inschrijven
Wil je erbij zijn? Schrijf je dan voor 6 maart in via je eigen docent of via het online inschrijfformulier. Deelname kost € 5 inclusief koffie, thee en soep tijdens de lunchpauze. Je moet wel je eigen lunchpakket meebrengen.

Locatie
CKE, Pastoor Petersstraat 180 Eindhoven


 

Deel dit met je vrienden via: