zondag 17 april 2016

Brabantse Strijkersdag 2016

spelen op je eigen topniveau

Op 17 april 2016 vindt de zesde editie van de Brabantse Strijkersdag plaats bij de muziekschool van CKE. Wil jij als jonge strijker iets onvergetelijks meemaken wat ook nog ontzettend leerzaam is? Op de Brabantse Strijkersdag speel je onder leiding van muziekschooldocenten van CKE en Art4U en musici van philharmonie zuidnederland op je eigen topniveau. De dag wordt afgesloten met een eindpresentatie in de concertzaal.

Doe mee!
Je repeteert in een orkest van je eigen niveau. Niet alleen met het complete orkest, maar ook in kleinere groepjes. ’s Middags om 16.00 uur treed je op in de concertzaal: een echt concertpodium waar jouw familie en andere bekenden naar je kunnen komen luisteren.

Oefenmiddag op 19 maart
Op zaterdag 19 maart komen we tussen 13.00 en 17.30 uur voor het eerst bij elkaar voor een oefenmiddag bij CKE. Zo kun je de andere strijkers en je partij alvast leren kennen.

Wat moet je kunnen?
Er wordt in drie verschillende groepen muziek gemaakt:

 1. De allerjongste strijkers
  Speel je nog maar net, maar lijkt het je gaaf om in een echt orkest te spelen? Dan is dit iets voor jou.
 2. Strijkers met niveau A/B
  Kun je al iets meer op je strijkinstrument? In deze groep ga je aan de slag met samenspel en inleving in de muziek. De docenten van de muziekschool ondersteunen je hierbij.
 3. Strijkers met niveau C/D
  Ben je ambitieus en al verder gevorderd in het bespelen van je strijkinstrument? Geef je dan op voor deze groep. Musici van philharmonie zuidnederland leren je de kneepjes van het orkestspel.

Vraag aan je docent in welke groep je het beste past en geef dit aan bij je inschrijving. De partijen die je tijdens de Strijkersdag gaat spelen, vind je vooraf al op de website zodat je ze thuis en op de les kunt oefenen. Zo begin je goed voorbereid aan de Strijkersdag.

Informatie en inschrijven

 • Zowel de Brabantse Strijkersdag als de oefenmiddag vindt plaats bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven.
 • Deelname kost € 35 inclusief lunch.
 • Schrijf je in via www.strijkersdagen.nl. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling.
 • Na 1 februari 2016 ontvang je een uitgebreide beschrijving van de dag. CKE zorgt voor de indeling van de orkesten.

→ Brabantse Strijkersdag op Facebook

De Brabantse Strijkersdag wordt georganiseerd door Zuid-Nederlandse Strijkersdagen in samenwerking met CKE, philharmonie zuidnederland, FASO en Art4U.

foto's: René Elders

Deel dit met je vrienden via: